Головна » 2019 » Жовтень » 9 » Які перспективи мисливського туризму в Україні?
14:23
Які перспективи мисливського туризму в Україні?

Мисливський туризм існує давно. Нині він набуває популярності не тільки в зарубіжних країнах, а й в Україні. Мисливський туризм, це водночас і промисел і розвага, що складається з пошуку, переслідування та здобичі деяких видів диких тварин. У багатьох країнах мисливський туризм викликає протести захисників дикої природи, які вказують на його шкоду для природи, і на те, що рекреаційне полювання розвиває жорстокість .

В Україні організації та розвитку мисливства приділяється значна увага і підтримка з боку держави. Діяльність мисливського господарства регулюється законами, підзаконними актами, галузевими рішеннями та організаційними заходами, ведуться пошуки шляхів підвищення його ефективності.

Сучасний мисливський туризм є не тільки престижним і популярним видом відпочинку, а й гарним способом розвитку малого і середнього бізнесу для країни, яка приймає туристів-мисливців, а це значить, потенційним джерелом додаткових надходжень до бюджету. Якщо в країні крім трофейного полювання мисливцю-туристу запропонують ще й туристичний тур країною, побачити краєвиди, культурні пам’ятки, ознайомитися з традиціями та місцевою кухнею, а цього в Україні вдосталь, це ще більше приваблюватиме мисливців із родинами.

Про умови та перспективи розвитку мисливського туризму в Україні йдеться в статті Абін А. Роздуми про мисливський туризм // А. Абін // Лісовий і мисливський журнал. – 2019. – № 4. – С. 46-48.

Марія Новікова

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 13 | Додав: texnik | Теги: Полювання , розвиток мисливського туризму , туризм , мисливство | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]