Головна » 2017 » Квітень » 18 » Як затонув «Титанік»
14:17
Як затонув «Титанік»

Секрети «Титаніка» // Пенсійний кур’єр. – 2017. - 7 квіт.. – С. 12.

10 квітня 1912-го, 105 років тому, з англійського Саутгемптона у свій перший і останній рейс вирушив найграндіозніший у світі корабель - «Титанік», який мав і найтрагічнішу долю.
Історія «Титаніка», корабля-легенди, оповита численними таємницями та міфами, широко відомими і не дуже.
Ніхто не сумнівався, що саме відправило на дно океану чудовий «Титанік». Коли «непотоплюваний» корабель, найбільший, найрозкішніший океанський лайнер свого часу, в першому ж своєму рейсі в 1912 році врізався в айсберг , він забрав з собою на дно понад 1513 з усіх 2224 пасажирів. Більшість пасажирів померли від переохолодження в океанській воді.
«Титанік» не «хрестили» за морським звичаєм (не розбивали об борт судна пляшку шампанського), тому що його власники не вірили у прикмети.
На день побудови «Титанік» був найбільшим пасажирським кораблем у світі завдовжки 268 метрів. Лайнер був настільки великий, що тільки для того, щоб кидати вугілля в топки печей, було потрібно 176 матросів-кочегарів.
Легендарна четверта димова труба на « Титаніку» була декоративною. Лише три з них дійсно працювали, а четверта - муляж, завдяки чому корабель набував ще більш вражаючого вигляду.
Від моменту, коли матроси помітили айсберг, і до команди змінити курс минуло 30 секунд. Здавалося б, дрібниця! Та якби не сталося цієї затримки, зіткнення можна було б уникнути.
Айсберг, з яким зіткнувся корабель, почав свою подорож океаном близько двох тисяч років тому. Взагалі, крім «Титаніка», жоден лайнер в історії не тонув через айсберг.
Інші дивовижні факти про це легендарне судно можна прочитати на сторінках газети «Пенсійний кур’єр» № 14 за 2017 рік.








Підготувала бібліотекар Юшкова Н. А.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 380 | Додав: Bibliograf | Теги: Історія , пасажирський корабель , корабель-легенда , «Тианік» | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]