Головна » 2014 » Квітень » 10 » Дітям про Україну
16:50
Дітям про Україну

Як пояснити дитині, яка дивиться телевізор, чує розмови про те, що відбувається в країні? Чому відбулися такі трагічні події на Євромайдані? За що борються українці? Безумовно, щоб краще розуміти причини конфлікту, необхідно знати історію своєї країни. Тому наша книгозбірня пропонує всім батькам, що мають малечу від 1-го до 10-ти років, прийти у відділ абонемента, зокрема Кімнату сімейного читання та познайомити маленьких українців з історією Украіни за допомогою яскравих видань, що має бібліотека :

Моя країна – Україна / А. В. Сокол, О. М. Конечна. – Чернігів : Деснян. правда, 2004. - 64 c.
Книга запрошує юних читачів у подорож по рідній країні. В доступній формі автори знайомлять з історією України, її державним устроєм, символікою, природними багатствами та культурою, даючи цілісне уявлення про Україну як незалежну демократичну державу.

Тагліна О. В. Історія України : для мол. шк. в./ О. В. Тагліна. - К. : Перо, 2011.- 95 c. - (Дитяча енциклопедія Перо).

Енциклопедія розповідає про історію нашої країни. Вона дає можливість читачам поринути у минуле України, побачити історичні події через призму цікавих фактів, різноманітних історій та легенд, а також яскравих ілюстрацій. Для молодшого шкільного віку.

Україна / упоряд. Н. Ю. Беспалова, В. Г. Біляєв, Г. В. Железняк. - Х. : Белкар-книга, 2009. - 144 c. - (Світ навколо тебе).
Ця книга - захоплююча подорож нашою мальовничою країною. Поки що це лише подорож сторінками книги, але згодом не так вже й важко буде здійснити її насправді. Для дітей молодшого і середнього шкільного віку.

Іваницька Д. Дітям про Україну / Д. Іваницька. - Л. : Апріорі, 2012. - 56 c. - (Апріорі - дітям).
Книга запрошує читачів до захоплюючої мандрівки Україною. Ви побуваєте в різних куточках нашої Батьківщини, побачите якою гарною є українська земля, яку багату і цікаву історію мають її міста і села. Нехай ваша мандрівка сторінками книги стане першим кроком до пізнання рідної землі, її історії та сьогодення. Для дітей молодшого і середнього шкільного віку.


Княгині України-Русі / авт.-упоряд. С. Левітас. - К. : Казка, 2010. - 64 c. - (Легенди та перекази).
Книга містить адаптовані для юних читачів легенди та перекази про видатних українських княгинь-іноземок, які прославилися завдяки своїй мудрості, красі та доброчинності й залишили неповторний слід у вітчизняній історії.

Виженко О. Історія запорізьких козаків для веселих дітлахів : для молод. шк. в. / О. Виженко. -Л. : Світ, 2011. - 112 c. - (Молодий "Світ" України).
У книзі для дітей із серії "Молодий «Світ» України" на основі українських народних пісень, дум, казок, легенд, бувальщин та небилиць, а також етнографічних записів Д. Яворницького, II. Чубинського, А. Кащенка в цікавій та дохідливій формі розповідається про життя і побут українського запорозького козацтва. Для дітей молодшого шкільного віку.

Аттіла / упоряд. В. П. Товстий. - Х. : Промінь, 2010. - 48 c. - (Великі предки українців).
Книга розповідає про українських пращурів - гунів, про їхні легендарні походи, про славетного Аттілу, його блискучу військову майстерність та неприборканий бойовий дух. Книга розрахована на дітей молодшого шкільного віку.

Проценко А. М. Правителі України: князі, гетьмани, президенти: від Київської Русі до незалежної України / А. М. Проценко. - Х. : Граматика, 2010. - 56 c. - (Українська держава).
Видання містить багато цікавих фактів  та ілюстративний матеріал.

Підготувала О. Самсонюк

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 1864 | Додав: Bibliograf | Теги: дитяча психологія , історія Україна , читання , бібліотека , виховання громадянське | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 3
2 Nataliya
Дуже влучна тема, як мама сама стикнулася з нею.По історії України чудові і красиві видання є у відділі абонементу. Але на жаль, дитина не може зрозуміти, ЧОГО братня країна Росія хоче війни з Україною, як і ми дорослі.Це пояснити - найважче.


3 Ale-fti-nA
читала дуже цікаву статтю на цю тему, можливо вам підійде. http://ipress.ua/ljlive/yak_poyasnyty_dytyni_shcho_vidbuvaietsya_v_kraini_43786.html


1 Ale-fti-nA


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]