Головна » 2017 » Вересень » 30 » Як клімат впливає на психіку
17:58
Як клімат впливає на психіку

Більшість із нас уже усвідомила, що зміна клімату становить загрозу довкіллю. Проте, як виявляється, під загрозою перебуває і наша свідомість. Вплив кліматичних змін на здоров’я людини не є новиною для вчених, однак раніше вони не припускали, що він може розповсюдитися не лише на фізичне, а й психічне самопочуття.
Так, згідно зі звітом, опублікованим Американською психологічною асоціацією та екологічною групою ecoAmerica, проведені ними дослідження показали, що люди, які живуть у певних регіонах планети мають високий ризик до стресів, розладів , станів тривоги та депресії, інших психічних проблему наслідок зміни клімату.
За повідомленням журналу National Geographic, через зміну клімату планета потерпає від екстремальних погодних явищ – ураганів, посух чи небувалих дощів. Люди, які перебували в їх епіцентрі, згодом можуть відчувати короткострокові, а в деяких випадках і довготривалі психологічні травми. Вони спричиняються власними тілесними пошкодженнями, втратою близьких родичів та особистого майна. Зокрема, як показали дослідження, серед людей, що постраждали у 2006 році від жахливого урагану «Катріна», кожен шостий мав потім посттравматичний стресовий розлад. У цієї категорії населення після руйнівного шторму різко посилилися суїцидальні настрої, а в майже половини спостерігалося занепокоєння, або інші розлади настрою, такі як депресія. Таким чином гострий посттравматичний стрес стає найбільш розповсюдженим видом психічного розладу у більшості людей, які пережили стихійні лиха.
Які тяжкі наслідки може спричиняти спекотна погода, які психічні розлади виникають внаслідок зміни місця проживання чи втрати звичного укладу життя та що робити – в статті: Козка О. Як клімат впливає на психіку / О. Козка. – Природа і суспільство. – 2017. - № 17. – С. 6.


Підготувала В. Гуріна

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 247 | Додав: Bibliograf | Теги: психічні розлади , психічне здоров’я , стихії , психіка , аномалії , Клімат | Рейтинг: 3.0 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]