Головна » 2015 » Грудень » 8 » Як кажуть: Жити добре, а добре жити ще краще! ©
12:18
Як кажуть: Жити добре, а добре жити ще краще! ©

Вже декілька років поспіль ця країна, третя частина якої розташована за полярним колом, займає перше місце у світі за індексом людського розвитку (комплексного показника, що відображає рівень життя та потенціал нації). В Норвегії також самий високий рівень купівельної спроможності – так званий індекс бігмака. Середньомісячна заробітна плата норвежця – близько 4580 євро.

Завдяки доходам від нафтовим родовищам, (які були відкриті у 1969 році у норвежській частині Північного моря), що після рішення парламенту країни належать всім громадянам Норвегії, з найбіднішої країни вона перетворилася в найсприятливішу для життя. Але самі норвежці вважають, що не дивлячись на достаток, потрібно їсти скромно, жити економно, вести себе спокійно та не говорити лишнього.

Про просте та благополучне життя у Норвегії Ви можете прочитати у найсвіжішому номері журналі «Вокруг света» (відділ абонементу, 2-й поверх нашої книгозбірні).


Карелина Д. Запас прочности : [о самой благополучной стране в мире – Норвегии] / Л. Карелина // Вокруг света. – 2015. – № 12. – С. 38-51.


Підготувала пров. бібліотекар О. Самсонюк.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 252 | Додав: Bibliograf | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]