Головна » 2018 » Листопад » 30 » Іван Григорович Пащук
14:38
Іван Григорович Пащук

І ван Григорович Пащук – поет, журналіст, краєзнавець : до 80-річчя від дня народження / упоряд. Б. Й. Столярчук ; літератур. ред. Г. А. Кревська. – Рівне : О. Зень, 2018. – 124 с.

Іван Григорович Пащук – письменник, журналіст, викладач, літератор, краєзнавець, засновник і голова Рівненського обласного краєзнавчого товариства Всеукраїнської спілки краєзнавців, пізніше – Рівненської обласної організації Національної спілки краєзнавців України (1989-2013). Почесний член Національної спілки краєзнавців України (1993). Лауреат регіональної краєзнавчої премії «За відродження Волині» (1995). Був одним із експертів проекту «ОГО» до 70-річчя Рівненської області «ТОП-20: видатні рівняни». Серед багатьох книг Івана Пащука – «Літературно-краєзнавча енциклопедія Рівненщини» та унікальний у своєму роді довідник «Меморіальні дошки у Рівному». Іванові Пащуку виповнилося б 80 років. Але доля розпорядилася так, що вже п’ять років його немає серед нас, рідних, друзів, колег і студентів.

Лишилися його вірші, журналістські праці, краєзнавчі дослідження, десятки книг, сотні газетних публікацій, в яких висвітлена історія нашого краю, його мешканців, дослідників Волині.

В пропонованому виданні зібрана лише невелика частина доробку Івана Пащука, яка підкреслює його творчу діяльність, розкриває талант поета, журналіста, краєзнавця і громадського діяча. Також містяться рецензії на книги Івана Пащука, спогади про нього, список праць та літератури про життя та діяльність І. Г. Пащука в 2004 – 2017 рр., світлини.

Книга буде цікава краєзнавцям, дослідникам, викладачам та студентам і всім, хто цікавиться історією рідного краю.

Підготувала Л. Степанюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 153 | Додав: kraeznavzi | Теги: Викладач , літератор , дослідження , премія краєзнавча , письменник , товариство краєзнавче , спогади | Рейтинг: 3.7 / 3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]