Історія життя Митрополита Андрея Шептицького - 23 Серпня 2016 - Порадник читача
Головна » 2016 » Серпень » 23 » Історія життя Митрополита Андрея Шептицького
13:07
Історія життя Митрополита Андрея Шептицького

Оттов М. Митрополит : роман / М. Оттов. – Рівне : М. Дятлик, 2016. – 244 с.

«Митрополит» - роман дубенського письменника Миколи Оттова про видатного священика Української Греко-Католицької Церкви, Митрополита Галицького, громадського і церковного діяча, мецената Андрея Шептицького (1865-1944).

Це розповідь про непересічну постать Владики, про його важкий життєвий шлях від дитинства до старості, про тернії, які він гідно подолав, із великої любові до Бога й людей. Автор книги проведе читача через сподівання і прагнення героя, через біль за пригніченого владою українського народу, через щасливі злети у бажанні стати посередником між Богом і людьми, через боротьбу за справжню Віру – за Вселенську Церкву. Як Глава Української Греко-Католицької Церкви Шептицький своєю наполегливою діяльністю домагався, щоб український національний рух дотримувався засад християнського патріотизму, а Церква відігравала роль духовного і морального авторитету для українського народу. Адже метою життя Митрополита була єдність Української Церкви та побудова Української Держави, "наділеної християнською душею".

Книга актуальна, бо останнє передбачення блаженного Митрополита Андрея Шептицького було про те, що «Україна звільниться від свого упадку та стане державою могутньою, з’єднаною, величавою, яка буде дорівнюватися другим високо розвинутим державам».

Підготувала Л. Малишева

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 68 | Додав: Bibliograf | Теги: церковні діячі , Церква , християнство , Андрій Шептицький | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]