Головна » 2016 » Травень » 24 » Історія України в романах
16:49
Історія України в романах

Лущик П. Настане день, закінчиться війна… : роман / П. Лущик. – Х. : Фоліо, 2015. – 315 с. – (Історія України в романах).
Роман українського письменника Петра Лущика «Настане день, закінчиться війна…» - книга про життя українців в Галичині початку 20 століття. Вона здобула третю премію на «Коронації слова – 2015».
Це сімейна хроніка, події якої відбуваються в галицькому селі Кам'янка Лісна. В центрі роману – доля трьох братів Засмужних, хліборобів, людей мирної праці, яким, однак, доводиться воювати. Війни не оминули нікого: Теодор пройшов страшний табір Талергоф, Першу світову і війну за незалежність України; зазнав «принад» російського полону Іван; повернувся інвалідом з польсько-української війни наймолодший брат Юрій. Не відпустив молох війни і наступне покоління родини. Проте, незважаючи на тяжкі випробування, в цій родині завжди намагалися зберегти честь і прагнули за будь-яких обставин залишатися людьми.
Книга цікава, актуальна, спонукає до роздумів. Отримати її можна у відділі абонементу обласної бібліотеки.



Л. Малишева

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 173 | Додав: Bibliograf | Теги: війна , Україна , протистояння , родина | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]