Головна » 2019 » Квітень » 11 » Історія та особливості виготовлення бісерних прикрас на теренах України
17:23
Історія та особливості виготовлення бісерних прикрас на теренах України

Українки завжди вважалися представницями однієї з найгарніших та найколоритніших націй. Їх краса оспівана піснями, літературними творами та живописом. Важко собі уявити образ такої красуні без прикрас, адже одним з важливих елементів українського вбрання є саме прикраси .

Мистецтво виготовлення виробів з бісеру сягає глибини віків. Виготовлення прикрас з бісеру – один із найзагадковіших, найцікавіших видів народної творчості. Інтерес до даного виду творчості в різні часи то раптово зростав, то практично повністю зникав.

Виготовлення виробів з бісеру має свою багатовікову історію й особливості розвитку про що розповідається у статті автора Лазарів Є. Історія та особливості виготовлення бісерних прикрас на теренах України / Є. Лазарів // Dia n a HandMADE. – 2019. – № 33(3). – С. 5-6 , адже історіографічна розвідка показує, що вироби з бісеру займають великий часовий та територіальний простір в українському мистецтві.

Марія Новікова

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 95 | Додав: texnik | Теги: бісероплетіння , прикраси з бісеру , бісер , вироби з бісеру | Рейтинг: 3.0 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]