Головна » 2016 » Листопад » 15 » Історія смайлика
12:01
Історія смайлика

А чи знаєте ви хто був автором відомого всім кумедного смайлика ? Звичайно, тоді він ще так не називався. Створювався цей знак, як візитка для страхової компанії у 1963 році. Його автором був маловідомий художник Харві Белл . Отримавши замовлення Белл, особливо не напружуючись, намалював дві крапки очей та усміхнений рот, а фоном візитки обрав жовтий колір. За свою роботу художник отримав 50 доларів.
Коли візитки з цим символом роздали персоналу – відвідувачі були в захваті. За декілька місяців було випущено дві тисячі таких значків. З цього часу смайлик закрокував світом… Він з’явися на футболках, конвертах, сірникових коробках. В США була випущена навіть марка з цим символом. В одному зі своїх інтерв’ю Харві Белл сказав: «Ніколи ще в історії людства й мистецтва не було жодної роботи, яка, поширившись настільки широко, приносила стільки щастя, радості й задоволення. Не було нічого, зробленого так просто, але такого, що стало зрозуміле всім».
З 1999 року смішне личко стало символом неофіційного свята, яке відзначають першої п’ятниці жовтня – Всесвітнього дня усмішки. А в 1982 році професор Скотт Фалман запропонував використовувати на комп’ютері послідовність заків :-) , як смайлик. Користувачі комп’ютерів придумують щораз нові види цього символу. Тепер смайлики вміють рухатись, виражати найрізноманітніші емоції та викликають усмішки та приносять задоволення.

"Точка, точка, запятая..." : [про історію створення смайлика] // Пенсійний кур'єр. – 2016. – №40/7 жовт./. – C. 8.

Підготувала Т. Матушевська

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 96 | Додав: Bibliograf | Теги: візитки , художники , Смайлик , Всесвітній день усмішки | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]