Головна » 2018 » Липень » 30 » Історія Рівного у спогадах і не тільки…
10:51
Історія Рівного у спогадах і не тільки…

Заяц Н. М. , Данілічева В. Ф. Історія Рівного у спогадах і не тільки…/ Н. М. Заяц, В. Ф. Данілічева. - Рівне : О. Зень, 2018. – 84с.

У книзі вміщено спогади Ніни Миколаївни Заяц (Пінчук), роздуми про її родину, її коріння, місто Рівне. В автобіографії Ніна Миколаївна написала : «В 1970-ті роки польський журнал «Kobieta i zycie» звернувся до жінок Польщі з закликом надіслати до редакції власні біографії. Багато з них журнал опублікував. Саме вони ілюстрували новітню історію Польщі. Замислилась і я над своїм корінням. Моя біографія, мабуть, досить пересічна… Але ж з окремих осіб складається колектив, суспільство, твориться історія...». Вона була закохана в історію, зокрема, в історію релігії в Україні, етнографію,образотворче та декоративно-прикладне мистецтво. Разом з двоюрідною сестрою В. Кузьмич (донькою відомого рівненського мецената Пилипа Дзівака, яка мешкала в США) зробила вагомий внесок у будівництво Покровського собору у Рівному, якому й подарувала ікону Казанської Божої Матері. Її заповітною мрією була єдина помісна церква в Україні.

Результатом зустрічей Ніни Миколаївни з працівниками обласного краєзнавчого музею у Рівному, Львові та листування протягом десяти років стала велика колекція фотографій, документів, побутових речей, що характеризують попередні історичні періоди, яка й була подарована Рівненському обласному краєзнавчому музею.

Одним  словом, «Історія Рівного у спогадах і не тільки…» варта читацької уваги.                                                                       Петрук І.

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 314 | Додав: kraeznavzi | Теги: спогади , голандці у Рівному , Наші земляки , Друга світова війна , отець Михайло Носаль | Рейтинг: 3.7 / 3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]