Головна » 2015 » Лютий » 19 » Ірина Грекова. Господиня готелю
12:40
Ірина Грекова. Господиня готелю

Можливо Ви, шановні читачі, пам'ятаєте чудовий фільм Станіслава Говорухіна «Благословіть жінку» з Світланою Ходченковою у головній ролі? Для тих,  хто не знає - цей фільм був знятий за романом Ірини Грекової «Господиня готелю» .  Грекова – літературний псевдонім Олени Вентцель, яка народилася у місті Таллінн у 1907 році. Вона – радянський математик, автор підручників з теорії ймовірності, дослідження операцій, доктор технічних наук, професор, російський прозаїк.
Роман відрізняється від сюжету фільму -  багато чого не ввійшло, а щось було перероблено на інший лад. Для тих, хто не дивився фільм, пораджу все ж таки повернутися до першоджерела. Це книга - про життя, про кохання, про Другу Світову війну, про дітей і роботу. Є жінка, є чоловік, є непрості відносини між ними, любов і образи, нерозуміння і прощення… Одним словом, у цьому романі -  все наше життя.
Героїня Ірини Грекової Віра — зразок жіночності не для одного покоління читачок: у 18 років вона покинула батьківську домівку з чоловіком-офіцером та поневірялася з ним у степу, на кордоні, пережила страшні 30-ті роки, виховала його сина, дочекалася з війни, стала окрасою його життя на схилі літ. До моменту смерті її коханого Шунєчкі, Віра не працювала, спільних дітей в них не було. Все її життя було присвячене одному чоловікові. Саме тому, коли він помер, Вірочка вирішила, що і її життя також закінчилося. І тут все тільки розпочалося…
Це книга про безмежну любов до людей, про рідкісний дар зрозуміти та заспокоїти нещасних і зневірених. Ця книга вчить любити і бачити правду життя. Окрім цікавого сюжету, роман ще й дуже повчальний. Багато що можна взяти до уваги жінкам і молодим дівчатам. Стає зрозумілим, що сама авторка мала великий досвід сімейного життя. Можливо, хтось з читачок не погодиться з життєвим кредо головної героїні - поклоніння власному чоловікові, але це все дуже індивідуально. Взагалі, Ірина Грекова -  автор з винятковим й уважним поглядом, помічає усі дрібниці, які потім виливаються у щось значне й вирішальне в долях її героїв. Стиль виключно Ірини Грекової!
Проте, від книги не можливо відірватися до останньої сторінки.  Є така чудова приказка: «Вчитися потрібно на чужих помилках». І тому мені б дуже хотілося звернутися насамперед до милих дівчат: прочитайте роман «Господиня готелю» Ірини Грекової до того, як вирішите  вийти заміж, адже розумний вчиться  жити на чужих помилках.



Кудіна О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 256 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]