Головна » 2018 » Травень » 3 » Інгмар Бергман. Довірливі розмови
15:41
Інгмар Бергман. Довірливі розмови

Цьогоріч (14 липня 2018) – столітній ювілей режисера, сценариста, письменника Інґмара Берґмана, котрий за своє життя зняв близько 60 художніх і документальних фільмів, зрежисував понад півтори сотні театральних постановок, причому до більшості сценарії написав сам. Український читач має можливість вперше ознайомитися з його творами. CUT$
Представляємо увазі читачів переклад українською мовою прози Інгмара Бергмана «Довірливі розмови». Банально повторювати фразу «Весь світ – театр…» , але для ювіляра вона актуальна. Якщо в соціумі людям приписують певні ролі (утримувача сім’ї, вірної дружини та господині, гульвіси чи «нічного метелика», праведника чи грішника…), яких зазвичай майже неможливо позбутися чи принаймні змінити, то «берґманівські» персонажі навіть не прагнуть їх отримувати. Вони не хочуть масок, ігор, додаткових нашарувань. Утім, якщо ми всередині драматичного твору, то чи вдасться подібного уникнути? Відповідь ховається між сторінок.
Розгорнувши книжку, ми зустрічаємося з молодою жінкою Анною, яка має чоловіка, троє дітей і ... коханця. Проте квапитися засуджувати не варто. Для того, щоби пізнати її, автор пропонує нам послухати п’ять розмов. І у кожній із них Анна, яка більш за все у своєму житті цінувала правду, показуватиме нам своє життя.

Підготувала Кудіна О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 249 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]