Головна » 2019 » Травень » 29 » Індустріальний туризм
13:38
Індустріальний туризм

Розпочинається сезон літніх відпусток. Для тих, хто ще не спланував свій відпочинок та кого вже не здивуєш морем чи горами – пропозиція подорожі до грандіозних промислових об’єктів України. У нас цей вид туризму з’явився нещодавно. А виник він у США у 80-х роках 20 ст. серед молоді, і на початку вважався екстрімом. Молоді люди знаходили закинуті будівлі, нелегально проходили на територію діючих промислових підприємств та змушені були втікати від охорони. Та згодом такий відпочинок став цілком легальним та набув неабиякої популярності і серед звичайних людей.
Одним із найбільш відомих вітчизняних маршрутів є подорож у Чорнобильську зону. Та в Україні є багато й інших вражаючих індустріальних споруд. Серед них: Одеський морський порт, який у цьому році відзначає своє 225-річчя; найбільша в Україні вітрова електростанція, Дністровська гідроакумулююча електростанція, заводи «Запоріжсталь» та «Інтерпайп сталь».
Підбірка подає опис екскурсії, інформацію про те, де знаходиться туристичний об’єкт, як проходить екскурсія та її вартість.
5 лучших объектов для индустриального туризма в Украине // Вокруг света. – 2019. – № 5. – С. 62–67.


Підготувала Т. Матушевська

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 84 | Додав: Bibliograf | Теги: туристичні об’єкти , Екскурсії , туристичні маршрути , туризм | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]