11:57
ІМБИР – ПРЯНОЩІ ТА ЛІКИ
|
|
Згадка про цю рослину зустрічається у текстах «Корану», а його властивості описані у відомому збірнику казок «Тисяча і одна ніч». У V столітті цю рослину вирощували у горщиках і брали з собою в далекі походи аби захистити себе від цинги. Ця рослина є водночас прянощами та ліками . Мова піде про імбир. Імбир (білий корінь) – це багаторічна тропічна трав’яниста рослина Zinaiber officinale родини імбирних. Батьківщиною імбиру є Індія. У дикому вигляді імбир не зустрічається, його вирощують як городню рослину. В наш час головним постачальником імбиру є: Південно-Східна Індія, Ямайка, Західна Африка і Китай. Культивують його також в Індонезії та Австралії. Як прянощі імбир буває двох видів: чорний (китайський) і білий (ямайський). Використовують імбир для ароматизації борошняних кондитерських та лікеро-горілчаних виробів, солодких страв, в овочевих та фруктових маринадах… До некулінарних властивостей імбиру слід віднести його цілющу дію на органи травлення, стан кровоносних судин, це чудовий імуномодулятор, що виводить токсини з організму людини. Більш детально про чудодійний корінь імбиру, який вважають «універсальним засобом», його корисні властивості та використання при приготуванні домашніх страв (імбирного печива, імбирного соусу, салат з імбиром) можна прочитати в журналі «Огородник», який отримує відділ інформації та документів виробничої тематики у статті Потопаева Н. Имбирь – пряность и лекарство / Н. Потопаева // Огородник. – 2015. – № 2. – С. 54-57 та ознайомитись із інтернет-ресурсами:
Тетяна Кучерук |
|
|
Всього коментарів: 0 | |
|
|