Головна » 2012 » Червень » 6 » Ідеальне звірятко
18:26
Ідеальне звірятко
Котелкова С. Идеальная зверушка - не собачка, не лягушка... : [мифы о пауках-птицеедах] / С. Котелкова // Наука и жизнь. – 2012. - № 2. – С. 113-117.

«Павуки-птахоїди - це ідеальні домашні тварини». Принаймні так вважає автор статті. На підтвердження своїх слів вона розвінчує кілька розповсюджених міфів, які є і будуть до тих пір, поки існують люди і павуки. Чи знали ви, що павуки – це не комахи? З комахами їх поєднує тільки тип – Членостоногі, адже в комах, зазвичай, шість ніжок, а в павуків чотири пари. Чи дійсно цей вид павуків харчується тільки птахами? Вони іноді можуть з’їсти зовсім маленьку пташку, але в більшості випадків харчуються комахами. Назва за ними закріпилась випадково і досить давно - під час перших досліджень фауни Нового Світу. Чи справді павучиха після спарювання з’їдає самця? Авже ж, буває і таке, але коли «наречена» не дуже голодна, а у «нареченого» є сили та можливість швиденько втікти, ця «весільна ніч» буде для нього не остання. Про всі ці цікаві речі, а також про переваги такої «домашньої тваринки» ви дізнаєтесь з журналу «Наука и жизнь»!




Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 536 | Додав: Bibliograf | Теги: зоологія , тварини , міфи | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 1
1
Dag nabbit good stuff you whippesarnppers!


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]