Головна » 2013 » Березень » 14 » І ЗНОВУ ПРО ЛЬОН
17:36
І ЗНОВУ ПРО ЛЬОН

Однією з наймодніших тенденцій сучасного способу життя є екостиль. Його прихильники використовують екологічно чисті матеріали усюди, зокрема в одязі. Новий напрямок у моді назвали еко-фешн, а лляні тканини підходять до цього напрямку якнайліпше.
У світі льон-довгунець офіційно оголошено культурою ХХІ століття й спеціалісти стверджують, що у найближчому майбутньому з льоноволокна і сумішок його з іншими волокнами вироблятиметься до 70% текстильних виробів . Однак, в останні десятиліття у лляному комплексі виявилася низка чинників, що негативно впливають на якість продукції, перспективність її виробництва та конкурентоспроможність виробів з льону. Інноваційним напрямком розвитку лляного виробництва, що відповідає тенденціям моди, є модифікація (котонізація) лляного волокна, яка дає змогу мати бавовно- чи шерстеподібне волокно з низькономерної сировини, переважно відходів тіпання, очосу, витряски. Зберігаючи усі властивості льону, воно являє не меншу цінність і освоєння процесів його отримання та переробки надасть можливість поширити сировинну базу натуральних волокон й частково замінити як бавовну, так і хімічні волокна на вітчизняне (льон), більш дешеву та екологічну сировину, створити новий асортимент текстильних виробів й збільшити обсяг випуску їх. Ознайомитись про технологію модифікованого льоноволокна можна у статті І знову про льон : (Модифіковане льоноволокно) // Легка промисловість. – 2012. - № 4. – С. 14-15.
Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 442 | Додав: texnik | Теги: льон , льоноволокно , довгунець | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]