00:43
І знову про кримське вино
|
|
В нашу свідомість словосполучення «кримське вино» ввійшло з радянських часів. Ми спадкували презирство до законів світового виноробства і тому навіть сьогодні виготовляємо шампанське у Києві та Харкові, тобто за сотні кілометрів від районів виноградарства. І зараз ми намагаємося уявити, як зміниться наше життя без донецького вугілля, горловської нафтохімії та кримського вина. Славу виноробського краю перетягнув на себе Крим, хоча і тоді і зараз виноробський потенціал степового північного Причорномор’я
(Одеська, Миколаєвська та Херсонська області) значно перебільшував кримський. На час окупації півострова виноградники винних сортів займали лише четвертину загальноукраїнського винного поля. Проте Крим виробляв більшу половину українського вина, активно закуповуючи виноматеріал навіть в інших республіках.
Підготувала Костильова Л.
|
|
|
Всього коментарів: 0 | |
|
|