Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Грудень » 27 » І ЗНОВУ ПРО ГРЕЧКУ…
12:17
І ЗНОВУ ПРО ГРЕЧКУ…

  З географічної точки зору Україна розташована у сприятливих умовах для вирощування більшості сільськогосподарських культур, які широко використовуються у харчуванні людини. Поряд із основними зерновими культурами, важлива роль відводиться круп’яним культурам, серед яких домінує гречка .

Гречка не лише є однією з найпопулярніших серед споживачів круп’яних культур, але й забезпечує високу рентабельність вирощування та експортний потенціал росту. Водночас гречка як цінна круп’яна культура має стабільний попит на ринку збуту.

Сучасний рівень виробництва гречки не задовольняє потреби переробної галузі й експортного потенціалу України. Для задоволення потреб населення потрібно приблизно 180 тис. т цієї крупи. Починаючи з 1995 року посівні площі та валовий збір гречки поступово зменшувались.

Чому, попри те, що цю культуру вирощувати економічно вигідно та і попит споживачів стабільно високий значна частина населення відмовляється від її споживання досліджують автори  у своїй статті:

   Іванишин В., Гаврилянчик Р., Бурдига В. Гречку вирощувати економічно вигідно / Пропозиція . – 2016. - № 10. – С. 66-69.

Дане видання – провідний журнал з питань агробізнесу – стабільно надходить у відділ виробничої літератури.

Раїса Гірак

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 135 | Додав: texnik | Теги: гречка, сільськогосподарські культури, ядриця, крупа, гречиха | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]