12:17
І ЗНОВУ ПРО ГРЕЧКУ…
|
|
З географічної точки зору Україна розташована у сприятливих умовах для вирощування більшості сільськогосподарських культур, які широко використовуються у харчуванні людини. Поряд із основними зерновими культурами, важлива роль відводиться круп’яним культурам, серед яких домінує гречка . Гречка не лише є однією з найпопулярніших серед споживачів круп’яних культур, але й забезпечує високу рентабельність вирощування та експортний потенціал росту. Водночас гречка як цінна круп’яна культура має стабільний попит на ринку збуту. Сучасний рівень виробництва гречки не задовольняє потреби переробної галузі й експортного потенціалу України. Для задоволення потреб населення потрібно приблизно 180 тис. т цієї крупи. Починаючи з 1995 року посівні площі та валовий збір гречки поступово зменшувались. Чому, попри те, що цю культуру вирощувати економічно вигідно та і попит споживачів стабільно високий значна частина населення відмовляється від її споживання досліджують автори у своїй статті: Іванишин В., Гаврилянчик Р., Бурдига В. Гречку вирощувати економічно вигідно / Пропозиція . – 2016. - № 10. – С. 66-69. Дане видання – провідний журнал з питань агробізнесу – стабільно надходить у відділ виробничої літератури. Раїса Гірак |
|
|
Всього коментарів: 0 | |
|
|