Головна » 2019 » Грудень » 20 » «Гормональне» садівництво
10:43
«Гормональне» садівництво

Францішко В. Обережно: фрукти – овочі! / В. Францішко // Дім, сад, город. – 2019. – № 10. – С. 12–13.
Ми вже давно знаємо про небезпеку безконтрольного використання хімічних препаратів в сільському господарстві. Але, здебільшого, споживачів цікавить наявність в овочах та фруктах нітратів. Між тим, останнім часом з’явилися нові хімічні препарати, які підвищують продуктивність городництва та садівництва. В статті йдеться про фітогормони, які потрапляючи на рослини, «ламають» їх імунну систему та генетичний код. Спочатку ці препарати використовувались тільки у великих фермерських господарствах, а останнім часом «гормональне» садівництво набуло неабиякого поширення: розроблена ціла лінійка препаратів різної дії (одностатеве запліднення, збільшення розміру плодів та їх консервація, блокування росту деревини, зміна кольору плодів та ін.). А головне – ці препарати діють зсередини: їх неможливо видалити та й не кожна лабораторія може виявити їх вміст в плодах та овочах. Зірвані плоди продовжують рости і довго не псуються.
Автор розповідає про небезпеку вживання плодів хурми, вирощених з використанням фітогормонів, ділиться досвідом її вирощування на присадибних ділянках у будь-яких регіонах України.
Читайте і дізнавайтесь про те, що являють собою фітогормони, принцип їх дії, небезпеку «гормонального» садівництва. Можливо, прийшов час перевіряти та вказувати у сертифікатах не тільки наявність ГМО, нітратів, а й зазначати застосування фітогормонів?



Т. Матушевська


Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 8 | Додав: Bibliograf | Теги: Хурма , фітогормони , вирощування хурми | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]