Головна » 2012 » Червень » 11 » Гінкго дволопатеве
15:13
Гінкго дволопатеве
Сьогодні кожна доросла людина знає або чула про препарат Гінкго Білоба , який благотворно впливає на роботу мозку, сприяючи поліпшенню пам'яті. А ще - збільшує розумову і фізичну працездатність організму, підвищує гнучкість і стабільність кровоносних судин і стін капілярів… Так саме він протистоїть будь-яким несприятливим дійствам, які з'являтимуться з роками. З’явився цей препарат завдяки дереву гінкго дволопатеве та легенді про нього. Гінкго дволопатеве – єдина з відомих науці рослин, яка має специфічні речовини гінголіди, котрі підвищують еластичність стінок судин, поліпшують мікроциркуляцію. Тому видно, й називають це дерево - деревом «продовжуючим життя», символом стійкості та довголіття. То що ж таке гінкго дволопатеве?
Це реліктове дерево, єдиний представник класу гінкгових, що дожило до наших днів. Дуже поширене на планеті Земля в мезозойську еру – 250 млн. років тому. За стародавньою легендою, китайський імператор Шен Нунг, який правив у 2800 р. до н. е., помітив, що його придворні досягнувши певного віку, стають забудькуватими. Імператор покликав прислугу і наказав зібрати листя гінкго і приготувати з них напій. Цей напій давали усім, хто страждав на забудькуватість. Вже через декілька тижнів Шен Нунг помітив, що пам’ять повернулась до його підлеглих. З того часу в Китаї дерево гінкго є священним. Листя цього дерева використовувались у стародавній східній медицині. Західна наукова медицина зацікавилась гінкго в 50-х роках ХХ ст., коли були започатковані наукові дослідження й клінічні випробування препаратів із його листя. Тоді виявили їхні антиоксидантні властивості, про що не було відомо східній медицині. Останнім часом зростає всебічний інтерес до дерева гінкго, його вирощування в наших умовах. Ботанічні сади, приватні підприємства й багато аматорів щорічно висівають десятки тисяч його насінин і висаджують тисячі саджанців, щоб зберегти це дерево, примножити й використати для власних потреб. Про це пишуть Терещук А. І. та Терещук Т. А., рівняни, у своїй статті:

Терещук А. І. Гінкго дволопатеве – скарбниця здоров’я і реальний капітал / А. І. Терещук, Т. А. Терещук // Квіти України. – 2012. - № 2. – С. 16-19.

Це дерево занесене до Червоної книги світу. Виростити його неподалік від свого помешкання, вважають автори статті, це велика честь для кожного садівника. В статті подано матеріал, який допоможе виростити гінкго на присадибній ділянці. Тут Ви знайдете поради як купити саджанці і як їх пересаджувати або про те, як приготувати насіння до висівання, відомості про ботанічні особливості гінкго, про основні види робіт з догляду за рослинами… Матеріал допоможе Вам виростити дерево гінкго, яке поліпшить здоров’я Вам, вашим сім’ям і вашим наступним поколінням.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 1671 | Додав: texnik | Теги: вирощування , легенда , лікування , гінкго | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]