Головна » 2017 » Серпень » 14 » ГЕНІАЛЬНІ ВИНАХОДИ, СЕКРЕТИ ЯКИХ НЕ РОЗКРИТІ
09:37
ГЕНІАЛЬНІ ВИНАХОДИ, СЕКРЕТИ ЯКИХ НЕ РОЗКРИТІ

У ХХ столітті людство зробило неймовірний стрибок в еволюції і науці. Але навіть всемогутній прогрес не здатний пояснити деякі винаходи минулого. Історія циклічна. В процесі розвитку люди не раз щось придумували, втрачали ці технології, а через деякий час відкривали заново. Нижче наводиться чотири геніальних винаходи минулого, секрет яких розгадують досі .

Багато давньоримських храмів, акведуки та дороги до сих пір знаходяться у відмінному стані. І навіть гавані, яким понад 2 тис. років, на диво добре збереглися, незважаючи на те, що їх постійно підточує море. Секрет в особливому будівельному матеріалі – римському бетоні.

Крім піску, води, вапна і битих глиняних виробів, римський бетон також містив один секретний компонент – вулканічний попіл. Саме він на думку вчених, робив бетон настільки міцним і непідвладним часу.

Архімед Сіракузького народився в 287 році н.е. і не прославився як один, з найвидатніших математиків і фізиків свого часу. Зокрема, йому приписують винахід увігнутих дзеркал, за допомогою яких можна було знищувати кораблі – це усім відомий Вогонь Архімеда.

Більш детальніше про ці та інші стародавні геніальні винаходи Ви зможете дізнатись прочитавши статтю ГЕНИАЛЬНЫЕ ИЗОБРЕТЕНИЯ, СЕКРЕТЫ КОТОРЫХ ДО СИХ ПОР НЕ РАСКРЫТЫ // Винахідник і раціоналізатор. – 2017. – № 2. – С. 21.

Марія Новікова

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 245 | Додав: texnik | Теги: Тесла , рим , бетон , вогонь , промінь смерті , архімед , винаходи | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]