Головна » 2018 » Вересень » 4 » Гарцюючий кінь
11:58
Гарцюючий кінь

Оля Окуневська. Болти-коні. 1919 рік Про молодшу доньку Ярослава Окуневського — військового лікаря, адмірала медичної служби військово-морського флоту Австро-Угорської імперії, а також визначного українського культурно-громадського діяча — статті з’явилися нещодавно. Її небуденний мистецький талант був зауважений і підтриманий в юності визначним педагогом, одним із фундаторів Баугаузу — вищої школи будівництва і дизайну — Йоганнесом Іттеном.
Від свого стилю — експресіонізму, — Окуневська не відійшла і нам, звиклим до “соціалістичного реалізму” важко осягнути її ідеї та образи. Тим не менше зробити крок до пізнання творчості Олі Окуневської потрібно і не лише через те, що вона — наполовину українка, але й тому, що репродукцій картин художниці ніхто й ніколи в Україні не бачив. Просто освіченій людині необхідно знати тенденції і течії літератури, малярства, кінематографу, театру — всього того, що іменується терміном “культура”.
Її багатий творчий досвід залишається актуальним і сьогодні, читайте в статті :
Яців Р. Гарцюючий кінь Олі Окуневської / Р. Яців // День. - 2018. - № 153. - С. 10-11.


.
Підготувала Костильова Л.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 185 | Додав: Bibliograf | Теги: Оля Окуневська , Баухауз , експресіонізм , 20 століття , ивопис | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]