Головна » 2019 » Липень » 2 » Фундук в Україні
15:08
Фундук в Україні

Нині вирощування фундука починає розвиватися і в Україні. І хоча підприємці поки що надають перевагу волоським горіхам, проте фундук починає поступово опановувати площі насаджень у садах і все більше привертати до себе увагу. І цілком заслужену, адже на ньому також можна непогано заробити. Тому закладання нових промислових садів і виробництво горіхів фундука – один із перспективних напрямів для агровиробників. За розумного підходу цей бізнес забезпечить підприємцям високий рівень рентабельності .

Україна з її сприятливим помірним кліматом і багатими родючими ґрунтами – практично ідеальне місце для культивування фундука світової селекції. Але його вирощування в промислових масштабах і досі не надто популярне серед українських фермерів, хоча економічно це дуже вигідна справа, якщо врахувати, що фундукові сади живуть до 70 років і більше.

Які саме проблеми стоять на шляху створення садів фундука, скільки потрібно грошей на створення та догляд саду й коли можна отримати перший прибуток? На ці та інші питання отримаєте відповідь переглянувши статтю Катеринчук І. Вирощування фундука – це робота на перспективу / І. Катеринчук // Пропозиція. – 2019. - № 5. – С. 26-30.

Своїм досвідом ділиться директор фундукового господарства Максим Шейко, який займається цим бізнесом протягом п’яти років.

Раїса Гірак

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 100 | Додав: texnik | Теги: фундукові сади , догляд за фундуком , фундукове господарство , Фундук | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]