18:33
ФРУКТ, ЩО ПРИНОСИТЬ БАГАТСТВО
|
|
Сучасний ківі – результат окультурення актинідії. Відкрили рослину китайці понад 700 років тому, а в другій половині XIX століття у Новій Зеландії займалися її селекцією. В результаті плоди стали втричі більшими. У Піднебесній фрукт називають «китайським агрусом» . Свою теперішню назву ківі отримало через схожість із тілом птаха ківі – символу країни Нова Зеландія. Крім цих двох країн, насадження ківі плекають тепер у США, Ізраїлі, на заході Франції. Кілька років тому американський дослідник із Бейлорського університету встановив, що ківі є найкориснішим для організму фруктом. У ньому багато вітамінів А, Б і С, мінеральних солей, дубильних речовин і ферментів, що розчиняють білок. У Китаї в багатьох провінціях займаються промисловим вирощуванням цих плодів. У провінції Чжоу Чжі ківі вирощують на площі 27 тис. га, приносячи щороку майже 400 млн. доларів прибутку. Ростуть ківі на невисоких на зріст деревах з великим лапатим листям. Починають плодоносити через три роки і дають врожаї протягом трьох десятиліть. Збирають їх недозрілими, зберігаючи на складах. У провінції Чжоу Чжі таких складів понад 2500. За температури нуль градусів ківі на складі може зберігатися півроку. У даній провінції розміщена і онлайн-компанія з продажу фруктів. Замовлень багато, до 10 тисяч у день. Про досягнення Китаю у аграрній сфері, агроменеджмент та гостинність у статті: Заворотна М. У сільськогосподарській «силіконовій долині» Піднебесної // Пропозиція. – 2016. – № 4. – С. 42-44. Раїса Гірак |
|
|
Всього коментарів: 0 | |
|
|