Головна » 2016 » Травень » 23 » ФРУКТ, ЩО ПРИНОСИТЬ БАГАТСТВО
18:33
ФРУКТ, ЩО ПРИНОСИТЬ БАГАТСТВО

Сучасний ківі – результат окультурення актинідії. Відкрили рослину китайці понад 700 років тому, а в другій половині XIX століття у Новій Зеландії займалися її селекцією. В результаті плоди стали втричі більшими.

У Піднебесній фрукт називають «китайським агрусом» . Свою теперішню назву ківі отримало через схожість із тілом птаха ківі – символу країни Нова Зеландія. Крім цих двох країн, насадження ківі плекають тепер у США, Ізраїлі, на заході Франції. Кілька років тому американський дослідник із Бейлорського університету встановив, що ківі є найкориснішим для організму фруктом. У ньому багато вітамінів А, Б і С, мінеральних солей, дубильних речовин і ферментів, що розчиняють білок.

У Китаї в багатьох провінціях займаються промисловим вирощуванням цих плодів. У провінції Чжоу Чжі ківі вирощують на площі 27 тис. га, приносячи щороку майже 400 млн. доларів прибутку.

Ростуть ківі на невисоких на зріст деревах з великим лапатим листям. Починають плодоносити через три роки і дають врожаї протягом трьох десятиліть. Збирають їх недозрілими, зберігаючи на складах. У провінції Чжоу Чжі таких складів понад 2500. За температури нуль градусів ківі на складі може зберігатися півроку. У даній провінції розміщена і онлайн-компанія з продажу фруктів. Замовлень багато, до 10 тисяч у день.

Про досягнення Китаю у аграрній сфері, агроменеджмент та гостинність у статті:

Заворотна М. У сільськогосподарській «силіконовій долині» Піднебесної // Пропозиція. – 2016. – № 4. – С. 42-44.

Раїса Гірак

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 351 | Додав: texnik | Теги: силіконова долина , ківі , китайський агрус , актинідія | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]