Франсуаза Саган. Женщина в гриме - 31 Жовтня 2015 - Порадник читача
Головна » 2015 » Жовтень » 31 » Франсуаза Саган. Женщина в гриме
23:15
Франсуаза Саган. Женщина в гриме

Майже кожна третя книга у сьогоднішній Франції написана жінкою. Літературна творчість – територія, де жінки поряд з любовним фронтом давно завоювали собі міцне місце, але ніколи ще не мигтіло на обкладинках найрізноманітніших видань стільки імен представниць прекрасної статі, скільки наприкінці XX століття. Детективи, любовні романи, біографії… Пояснювати це явище будуть критики і філософи. Можливо, чоловіки просто висвободили слабкій статі периферію людської культури, захоплюючи більш сучасні засоби комунікації, ніж література. Можливо, росте жіночий інтелект. Ясно одне, на сьогодні кожний бібліофіл назве з десяток письменниць, книги яких викликають інтерес. І немає жодного сумніву у тому, що цей список відкриє ім’я Франсуази Саган . І не тому, що вона сучасна романістка, а тому, що саме на її долю випав найбільш міцний і тривалий успіх.
Роман «Женщина в гриме» є одним з найбільших романів, за словами самої авторки «дуже приємна і несхожа на мої твори книга» . Вперше вона оцінила силу натхнення, яка спасла відому письменницю від життєвих випробувань, від гіркоти і злості, від туги і презирства. «В мене склалося хибне, але стійке відчуття, що моє життя проходить там, на великому кораблі поряд з героями роману  і що інше моє існування більше не береться до уваги».
Ця захоплююча, весела, романтична подорож в музичному круїзі по Середземномор'ю на кораблі «Нарцис» в компанії французької світської знаті подарує читачам неймовірне задоволення.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 140 | Додав: читалка | Рейтинг: 4.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]