Головна » 2018 » Червень » 9 » Francesca Simon «Horrid Henry’s Stinkbomb» and «Horrid Henry’s Underpants»
15:34
Francesca Simon «Horrid Henry’s Stinkbomb» and «Horrid Henry’s Underpants»

Знайомимо  наших користувачів із серією сучасних класичних коміксів для дітей відомої американської письменниці Франческою Саймон. У виданнях «Horrid Henry’s Underpants» та «Horrid Henry’s Stinkbomb» ми зустрічаємося із Генріхом Хорридом, казковим антигероєм, майстром з егоїзма й жадібності, який робить речі, про які більшість дітей бояться навіть думати.

Авторині ідея написання книжок про бешкетника Хорріда Генріха прийла випадково під час розмови з другом, який попросив її вигадати пригоди жахливої дитини. Герой народився з історій про суперництво братів та родини, де батьки вирішили, що одна дитина є «доброю», а інша – «поганою». Перша книга отримала назву «Papa Forgot» і була опублікована в 1993 році. Загалом авторка написала більше п’ятдесяти книг.

Авторка Франческа Саймон народилася в Сент-Луїсі, штат Міссурі, виросла в Каліфорнії та відвідувала Йельсьіий та Оксфордський університети, де спеціалізувалася на середньовічних дослідженнях. Вона й досі не може збагнути, що саме могло надихнути її до написання дитячих книжок з підлітковими реаліями, яки дорослій серйозній дослідниці важко навіть уявити, але саме це напевне дало їй глибоке підгрунтя в алітерації.

Після дослідження середньовіччої історії авторка працювала позаштатним журналістом, робила дописи до The Sunday Times, Guardian, Mail in Sunday, Telegraph та Vogue (США).

В 1989 році після народження сина вона почала писати дитячі книжки. Одна з найкращих у світі дитячих письменників, Франческа випустила понад 50 книг, включаючи надзвичайно популярну серію «HORRID HENRY», тираж якої становить понад дванадцять мільйонів примірників.

Герой серії книжок Хоррид Генрі має власний веб-сайт, що свідчить про неймовірну популярність дитячого антигероя. А для дітей у віці від 5 до 13 років Брита́нська Телерадіомо́вна Корпора́ція (ВВС) оголосила блискучий конкурс коротких історій на 500 слів.

Ми впевнені, що наші юні користувачі зацікавляться пригодами бешкетника. Видання англійською мовою можна отримати в тимчасове безкоштовне користування у відділі обслуговування користувачів документами іноземними мовами.

Панчук Тетяна

Переглядів: 170 | Додав: black | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]