Головна » 2013 » Жовтень » 20 » ФІЗКУЛЬТ–ПРИВІТ!
18:07
ФІЗКУЛЬТ–ПРИВІТ!
Ще за сивої давнини лікарі й філософи різних країн вважали: потрібно більше рухатися, виконувати різноманітні фізичні вправи, аби бути здоровим. Минуло чимало часу, багато чого змінилося у нашому світі, але й донині здоров’я залишається чи не найціннішим скарбом для людини.
Для людини з найстародавніших часів сила, рухливість і витривалість власного тіла були надзвичайно важливими. Тоді це була сувора необхідність для виживання і продовження роду. Згодом, за часів стародавніх греків і римлян, виник додатковий, естетичний аспект цього питання – гармонія і краса людського тіла. Саме у Стародавній Греції зародилися змагання у силі, спритності й витривалості – Олімпійські ігри, на які атлети виходили оголеними, по-грецьки «гімнос». Відтоді виникло і з часом широко увійшло в наше життя поняття «гімнастика», тобто виконання комплексу тих чи інших вправ, спрямованих на зміцнення здоров’я, розвиток і вдосконалення тіла людини. Термін «фізична культура» з’явився наприкінці ХІХ сторіччя в Англії, але тоді він не набув широкого поширення на Заході і згодом практично зник з ужитку. У Росії, навпаки, увійшов у нашу мову і побут на початку ХХ століття, швидко прижився і отримав свій розвиток та застосування. Слід зазначити, що головна характерна риса фізкультури та її значимість – у масовості, яка забезпечується обов’язковими програмами фізичного розвитку: від дошкільнят у дитячому садку до комплексної системи фізичного виховання учнів усіх класів загальноосвітньої і професійної школи, фізичної підготовки у вузах, спорттовариствах, клубах, секціях здоров’я тощо. За твердженням лікарів, найдієвіший спосіб боротьби з будь-якими хворобами – це зміцнення здоров’я.
Більш детальніше про фізичну культуру як спосіб життя, основних функціях фізичної культури у нашому житті; про нагальні проблеми і перспективи розвитку системи оздоровлення в Україні Ви дізнаєтесь прочитавши статті Антосик А. Фізкульт-привіт! / А. Антосик // Дім, сад, город. – 2013. – № 7. – С. 33-35; та продовження Дім, сад, город. – 2013. – № 8. – С. 34-36.
Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 537 | Додав: texnik | Теги: Гімнастика , Фізична культура , спорт , атлетика | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]