Філософія портрета Андрія Кулагіна - 6 Серпня 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Серпень » 6 » Філософія портрета Андрія Кулагіна
16:43
Філософія портрета Андрія Кулагіна

Андрій Кулагін — єдиний художник на пострадянському просторі, який двічі отримав нагороди Ватикану за внесок у розвиток культури. На його рахунку більше сотні персональних виставок у Франції, Італії, Польщі, Чехії, Україні. Серед його замовників — Іван Павло II і Папа Римський Бенедикт ХVI, Михайло Козаков і Богдан Ступка, нунцій Ватикану в Україні, посли і дипломати різних країн. ? ]
Народився в Казахстані 1961 року. Ось уже близько двадцяти років живе на Україні, сьогодні він відомий київський художник, володар широкого творчого діапазону: пейзажі і натюрморти, портрети і лаконічна графіка. Його портрет Іоана Павла II, поряд з творами Рафаеля, Тиціана і Брюллова знаходиться в галереї ватіканської бібліотеки.
Сьогодні картини художника знаходяться в приватних колекціях та галереях Австрії, Австралії, Великій Британії, Ватикану, Німетчини, Італії, Лівії, Нідерландів, Польщі, США, Словакії, Франції, Россії та України.
Справді талановита людина завжди багатогранна. Андрій Кулагін - не тільки прфесійний художник, але і професійний богослов, автор ряду фундаментальних біблійських досліджень, психолог.
Він стверджує, що портрет завжди найкраще віображає обличчя епохи. Наприклад, фотографії кінця ХІХ ст. не схожі на портрети 17-18 року минулого століття. А портрети 17-18 року не подібні на картини часів "непу", а роботи часів "непу" відрізняються від портретів часів Великої Вітчизняної війни. П'ять, десять років минуло і люди змінюються. Люди на фотографіях 60-х дуже відрізняються від людей на сучасних світлинах. Обличчя зовсім по іншому виглядають. Проте природа є незмінна. Її можна по різному зображати: іншими техніками, іншими способами, підходами. Але людина, якщо до неї підходити з погляду реалістичного живопису, постійно змінюється, тому що вона знаходиться в різних економічних, політичних умовах. іншими словами, людина змінюється в залежності від обставин, в яких вона зростає.
Дізнатися про секрети успішного створення прфесійного портрету ви можете з інтерв'ю Юрія Бахмана з Андрієм Павловичем Кулагіним.
Брахман Ю. Андрій Кулагін: "Особистостей писати легко" / Ю. Брахман // Мистецькі грані. - 2014. - № 1. - С. 10 - 13.





Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 267 | Додав: art | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]