Головна » 2016 » Січень » 11 » Фіалко Н. Коли брати стають ворогами... / Н. Фіалко. - Тернопіль : Богдан, 2015. - 368 с.
17:22
Фіалко Н. Коли брати стають ворогами... / Н. Фіалко. - Тернопіль : Богдан, 2015. - 368 с.

«Неупереджений хронопис минулого і сьогодення» – саме так влучно характеризує новий роман тернопільської письменниці Ніни Іванівни Фіалко «Коли брати стають ворогами» Ірина Дем’янова у передмові до книги. Роман абсолютно не схожий на попередні книги талановитої авторки, тут немає вже звичної теми заробітчанства чи мелодраматичності любовного трикутника. Центральною темою книги є неоголошена війна та агресія Росії на Сході України.

Письменниця аналізує, виявляє та осмислює причини українсько-російського протистояння не лише в контексті нинішнього конфлікту, але через призму історичного минулого двох народів, яких вважали «братами». Чи можна брататись із агресором – окупантом, котрий зухвало відібрав частину території Незалежної української держави і розв’язав криваву війну на наших східних теренах?

На сторінках цієї патріотичної, захоплюючої книги в доступній пізнавальній формі окреслено основні віхи національно-визвольної боротьби українського народу (Козаччина, визвольна боротьба Українських січових стрільців, вояків ОУН УПА).

У розділі «Війна без прикрас», який особисто мене вразив найбільше, наведено розповіді очевидців – бійців АТО про те, як непрофесіоналізм «паркетних генералів» та неузгодженість дій у вищих ешелонах українського військового командування призводили до «котлів» та значних жертв серед військовослужбовців. Тут також змальовано моторошно страхітливі епізоди війни, котрі болючою раною осіли в серцях, душах та умах кожного українця, як, наприклад, Іловайська трагедія.

То ж, читаймо «Роздуми, висновки, застереження» шановної Ніни Фіалко, аби стати сильнішими та неодмінно досягти перемоги, успіху та процвітання українського народу, який ніколи не встане на коліна перед російським чи будь-яким іншим загарбником… навіть, ціною життя.

В.Бендюг

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 257 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]