Головна » 2015 » Січень » 14 » Фейхоа на вашому підвіконні!
19:29
Фейхоа на вашому підвіконні!

Дадыкин В. Фейхоа на подоконнике / В. Дадыкин // Наука и жизнь. – 2014. - № 10. – С. 129-133.
Ця ягода широко застосовується в кулінарії: компоти, варення, випічка, десерти, салати, маринади, вино, настоянки, в косметології та самостійно в якості лікарського засобу. При вживанні фейхоа не виявлено жодного випадку появи алергічних реакцій. Плоди фейхоа містять вітаміни (С, В1, В2, В3, В5, В6, РР)
, мікро- і макроелементи (йод, кальцій, калій, натрій, магній, фосфор, залізо, мідь, цинк, марганець), кислоти (яблучна, фолієва) і ефірні масла з ароматом ананаса і полуниці. За рахунок наявності в м'якоті плодів легкозасвоюваних білків і жирів фейхоа відноситься до дієтичних продуктів харчування. Фейхоа - єдина рослина в світі, вміст йоду в якій перевищує морепродукти. Він знаходиться в водорозчинному стані, тому добре засвоюється організмом.
Як правильно вирощувати та доглядати за цим деревцем, читайте у черговому номері журналу «Наука и жизнь».

Підготувала О. Самсонюк

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 281 | Додав: Bibliograf | Теги: застосування , догляд , фейхоа , властивості | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]