Дадыкин В. Фейхоа на подоконнике / В. Дадыкин // Наука и жизнь. – 2014. - № 10. – С. 129-133.
Ця ягода широко застосовується в кулінарії: компоти, варення, випічка, десерти, салати, маринади, вино, настоянки, в косметології та самостійно в якості лікарського засобу. При вживанні
фейхоа
не виявлено жодного випадку появи алергічних реакцій. Плоди фейхоа містять вітаміни (С, В1, В2, В3, В5, В6, РР)
, мікро- і макроелементи (йод, кальцій, калій, натрій, магній, фосфор, залізо, мідь, цинк, марганець), кислоти (яблучна, фолієва) і ефірні масла з ароматом ананаса і полуниці. За рахунок наявності в м'якоті плодів легкозасвоюваних білків і жирів фейхоа відноситься до дієтичних продуктів харчування. Фейхоа - єдина рослина в світі, вміст йоду в якій перевищує морепродукти. Він знаходиться в водорозчинному стані, тому добре засвоюється організмом.
Як правильно вирощувати та доглядати за цим деревцем, читайте у черговому номері журналу «Наука и жизнь».
Підготувала
О. Самсонюк
|