Європейська інтеграція України - 27 Червня 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Червень » 27 » Європейська інтеграція України
12:52
Європейська інтеграція України

Марчук О. Україна асоціювалася з Євросоюзом. Політично / О. Марчук // Незалежний аудитор. – 2014. - № 3. – С. 34 – 36.

21 березня 2014 року в Брюсселі під час позачергового Саміту між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами відбулася церемонія підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом . Переговори щодо нового базового договору між Україною та ЄС на заміну чинної Угоди про партнерство та співробітництво були розпочаті ще у березні 2007 року, а в 2008-му  узгоджено назву майбутнього документа – Угода про асоціацію. 11 листопада 2011 року в Брюсселі відбувся завершальний, двадцять перший раунд переговорів, де були узгоджені всі положення тексту документа. Під час п’ятнадцятого Саміту Україна – ЄС 19 грудня 2011 року в Києві лідери України та ЄС офіційно заявили про завершення переговорів щодо Угоди, а 30 березня 2012 року в Брюсселі глави переговорних делегацій її парафували.
Угода про асоціацію налічує понад тисячу сторінок, а за своєю структурою складається з преамбули, семи частин, 43 додатків та 3 протоколів.
«Ми знаємо, що завдяки цій Угоді післязавтра у нас буде європейське майбутнє», - заявив Арсеній Яценюк журналістам після церемонії підписання документа.
Що ж підписала Україна 21 березня 2014 року? Про це можна дізнатися, прочитавши статтю О. Марчук «Україна асоціювалася з Євросоюзом. Політично» на сторінках журналу.




Підготувала Н. Юшкова

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 287 | Додав: Bibliograf | Теги: Угода , асоціація , Україна - ЄС | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]