Головна » 2015 » Липень » 19 » ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ В БУДІВНИЦТВІ
16:00
ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ В БУДІВНИЦТВІ

Саницький М. А. Енергозберігаючі технології в будівництві : навч. посіб. / М. А. Саницький, О. Р. Позняк, У. Д. Марущак. – Львів : Вид-во львівської політехніки, 2013. – 236 с.

Будівельна галузь національної економіки України традиційно є споживачем значної кількості енергетичних ресурсів. У будівельному секторі споживається майже 50% природних ресурсів та понад 40% енергії. Істотні витрати енергії необхідні не тільки на спорудження будівель та споруд, але й на їхню експлуатацію протягом всього життєвого циклу .

З погляду стратегії сталого розвитку для раціонального використання матеріальних і енергетичних ресурсів та підвищення енергозбереження житлово-комунального сектору України необхідно провести його ґрунтовний аналіз з відповідним економічним обґрунтуванням та розробленням сучасної науково-нормативної бази проектування енергоефективних будинків та термомодернізації наявного житлового фонду.

У посібнику викладено основи енергозберігаючих технологій у будівництві, які є важливою складовою реалізації принципів стратегії збалансованого розвитку. Наведено розрахунки оптимальної товщини теплоізоляційної оболонки будинків та вологісного режиму огороджувальних конструкцій згідно з чинними стандартами. Розглянуто характеристики найпоширеніших теплоізоляційних матеріалів та основні конструктивно-технологічні рішення огороджувальних конструкцій, над якими здійснюють термомодернізацію. Подано структуру енергетичного паспорта будинку та проаналізовано основні принципи пасивного будівництва.

Даний посібник буде корисним для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за базовим напрямом «Будівництво», студентів спеціальностей «Міське будівництво та господарство», «Технології будівельних конструкцій, виробів та матеріалів», а також слухачів курсів підвищення кваліфікації «Управління житловим господарством».

Запрошуємо ознайомитись та скористатись посібником у відділ інформації та документів виробничої тематики.

Марія Новікова

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 518 | Додав: texnik | Теги: будівництво , енергозберігання , будівельні конструкції | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]