Головна » 2018 » Серпень » 8 » Емма Донаг'ю "Кімната"
09:46
Емма Донаг'ю "Кімната"

Усе своє життя п’ятирічний Джек провів у Кімнаті. Для нього це цілий світ; там він народився й виріс, там він грає зі своєю Ма, читає книжки, дивиться телевізор. Кімната — справжній дім для Джека, але для його Ма — це в’язниця, де протягом семи років її тримає викрадач Старий Нік. Коли він навідується до них, жінка ховає сина в шафу.І от, коли Джекові виповнилося п’ять років, мати наважується розповісти йому правду і здійснити зухвалий план втечі… CUT$

Книга ділиться на дві великі частини: життя в ув'язненні і реабілітації після порятунку. Книга читається нелегко і не тільки через все, що сталося, а саме від того, що розповідь ведеться від імені п'ятирічного хлопчика з абсолютно поламаною психікою. У Емми Доног'ю вийшли дуже реалістичні персонажі. Поведінку головної героїні цікаво вивчати, тому що після порятунку їй задають такі питання, на які просто не буде відповідей у ​​"звичайних" людей, які не проводили 24 години на добу наодинці з собою і своїм сином. Свою роль зіграло і те, що вся книга написана від імені Джека, дитини, що виріс в кімнаті і тільки в п'ять років дізнався про існування цілої всесвіту за її межами.

По-перше, сама мова оповіді вийшла дуже простою, за рахунок чого книга читається неймовірно швидко і легко. По-друге, сприйняття дитини, що знаходиться в такому незвичному середовищі, дає можливість подивитися на багато речей під зовсім іншим кутом.

Наталія Васюк

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 155 | Додав: читалка | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]