Головна » 2019 » Травень » 22 » Екологія
15:34
Екологія

XX століття принесло людству немало благ, пов’язаних з бурх­ливим розвитком науково-технічного прогресу, в той же час поставило життя на Землі на межу екологічної катастрофи.

До найактуальніших проблем сьогодення, що торкаються кожного жителя планети й від яких залежить майбутнє людства, слід віднести екологічні проблеми . З розвитком цивілізації та науково-технічного прогресу, бурхливим зростанням кількості населення на Землі, обсягів виробництва та його відходів, про­блеми стосунків між суспільством та природою дедалі загострю­ються.

У запропонованому підручнику Васюкова Г. Т. Екологія: підручник / Г. Т. Васюкова, О. І. Ярошева. – Київ : Кондор, 2018, – 524 с. , охоплені найважливіші проблеми загальної та сучасної екології. Розглянуті основні проблеми, які виникли у взаємовідносинах людини і природи в індустріальний період розвитку цивілізації та можливі шляхи їх подолання.

Нині настав час серйозного переосмислення людством став­лення до природи, час об’єднання зусиль націй і народів у бо­ротьбі за врятування біосфери планети, здійснення нових ло­кальних, регіональних і міжнародних програм подальшого роз­витку та виживання, які повинні базуватися на нових соціаль­но-політичних засадах, екологічній основі, глибоких екологіч­них знаннях і підвищеній загальнолюдській екологічній свідо­мості.

Настала епоха науки екології, яка повинна взяти на себе функцію інтегрування людських знань та роль лоцмана людсь­кої історії.

Марія Новікова

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 33 | Додав: texnik | Теги: екологічні проблеми , екологічна катастрофа , екологія | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]