Головна » 2017 » Червень » 21 » Еко-поліція
14:20
Еко-поліція

Уряд затвердив концепцію реформування держконтролю у сфері охорони довкілля.
В статті: Лиховид І. Еко-поліція на низькому старті / І. Лиховид // День. – 2017. - № 100. – С. 1, 11, - експерти пишуть про її плюси та недоліки.
Як розповів на урядовому засіданні Остап Семерак, реформа відбуватиметься в три етапи. Перший — ліквідація ДЕІ та створення з нуля Державної природоохоронної служби. У доповіді міністр екології та природних ресурсів зазначив, що співробітників у новий орган набиратимуть через процедуру відкритого конкурсу, можливість переатестації виключається. На другому етапі оновлять законодавчу базу . Третій етап передбачає впровадження нової системи моніторингу за станом довкілля.
Загалом екологічна спільнота оцінює ідею реформування ДЕІ позитивно, оскільки в існуючому вигляді служба не відповідає природоохоронним завданням держави. Але, крім слів та презентації концепції, активісти очікують від політиків конкретних дій.
Про позитиви та недоліки в екологічному реформуванні читайте газету «День».



Підготувала Костильова Л.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 64 | Додав: Bibliograf | Теги: екологічний контроль , охорона довкілля , екологічна реформа | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]