Головна » 2013 » Травень » 29 » Е.Л. Джеймс. П'ятдесят відтінків
12:00
Е.Л. Джеймс. П'ятдесят відтінків


«
П'ятдесят відтінків сірого »
(англ. «Fifty Shades of Grey») — психологічний еротичний роман британської письменниці Е. Л. Джеймс , написаний і виданий 2011 року. За сюжетом роману студентка Анастейша Стілл бере інтерв’ю в молодого мільярдера Крістіана Грея. Бесіда проходить не надто вдало, і дівчина вже не сподівається ще колись зустрітись з чоловіком. Однак Грей неочікувано з’являється в магазині, де працює дівчина. Знайомство продовжується і Анастейша поступово дізнається про таємні сексуальні захоплення багатія. І хоча книга пронизана інтимними експериментами, авторка переконує: секс – не центральна ідея роману. Небажання жінки повністю підкорюватись чоловікові, відмова від пасивної ролі в стосунках – таке новаторство твору. Після виходу роман став бестселером. Книга розійшлася накладом у 40 мільйонів екземплярів, майже півроку очолювала світові рейтинги і перекладена понад 50-ма мовами світу. Натхненна шаленими продажами Е.Л. Джеймс, не вагаючись, видає продовження – «На 50 відтінків темніше» і «На 50 відтінків світліше». І вже 41 країна купила права на публікацію трилогії. Американський журнал Publishers Weekly назвав Е. Л. Джеймс людиною року у книговидавничій справі, відзначивши, що ця книга буквально підірвала уявлення про сучасні потреби читача, підняла загальні продажі паперових книг в магазинах і «перетворила еротичну прозу у гарячий «товар». Роман став популярним серед дівчат і жінок середнього віку. Критики обурені "вульгарщиною" і називають роман не інакше, як «крах цивілізації», «маміним порно». Психологи ж пояснюють: авторка дуже вдало потрапила в еротичні жіночі фантазії. Цікаво, що через книгу «50 відтінків сірого» британка подала на розлучення. Адвокат жінки зазначила, що «в сексуальних стосунках відбувається революція; якщо раніше чоловіки жалілись, що їхні дружини поводяться скромно в ліжку, то тепер, після прочитання подібних книг, жінки називають своїх чоловіків нудними».
Галасу наробила книга і в кіноіндустрії, і фанати вже чекають на екранізацію «50-ти відтінків сірого». Режисери вже смакують майбутню перемогу, адже книжкова вибухівка, яка посунула з лідерів усі попередні бестселери, шокувала поціновувачів класики та відчинила двері в сучасну спальню кохання, має всі шанси захопити й глядачів.
Чи потрібні літературі книги такого характеру, що вони дають читачу, крім детального зображення сексуальних сцен і чи вартий цей роман звання «бестселер» – дізнаєтесь, прочитавши його. Мати власну думку у даному випадку краще, ніж керуватися чужою.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 509 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 1
1
Смелый выбор книги, не ожидала))) но детям до 18 не рекомендую ))


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]