Головна » 2017 » Грудень » 18 » Двядцятиріччя виходу серії романів Джоан Роулінг "Гаррі Поттер"
16:39
Двядцятиріччя виходу серії романів Джоан Роулінг "Гаррі Поттер"

До двадцятиріччя виходу серії романів Джоан Роулінг про Гаррі Поттера знайомимо циклом аудіокниг «Гаррі Поттер». Зараз важко повірити, що два десятка років тому перший тираж книжки Роулінг був дуже незначним – всього 500 примірників. За двадцять років існування бестселери Роулінг стали матеріалом для дослідження у гуманітарній галузі. Науковці беруться за розробку інтертекстуальності у книгах, намагаються знайти прояви язичницьких поглядів у тексті, беруться за психоаналіз вчинків персонажів, намагаються аналізувати події романів навіть із точки зору Голокосту.

Аудіокнига «Гаррі Поттер і філософський камінь» – це перший том легендарної серії Джоан Роулінг про підлітка-чарівника Гаррі Поттера. Одинадцятирічний хлопчик-сирота, якого звуть Гаррі Поттер, живе з сімєю своїх дядька й тітки і навіть не знає, що він – справжній чарівник. У свої одинадцять років уже встиг зрозуміти наскільки не справедливий світ. Родичі відносяться до Гаррі зовсім не так, як до свого рідного сина, і хлопчик страждає через це. Але в одну прекрасну хвилину додому прилітає сова з листом для нього, і з цього моменту життя Гаррі змінюється кардинально. Він буде зарахований до школи чарівників та чаклунства «Хогвартс», де навчаються всі обдаровані діти, з’ясує правду про загадкову смерть своїх справжніх батьків, т а ще йому вдасться розкрити секрет філософського каменю.

Захоплення Гаррі Поттером стало справжньою лихоманкою, а коло дорослих читачів значно розширілося. Оскільки вони соромились з’являтись на людях з дитячою книжкою, у 1998 році з’явилось перше «доросле» видання. Все те саме, просто з більш похмурими обкладинками.

Аудіокниги Джоан Роулінг «Гаррі Поттер…» англійською мовою користувачі зможуть прослухати або взяти додому у відділі обслуговування користувачів іноземними мовами.

Панчук Тетяна

Переглядів: 259 | Додав: black | Теги: Джоан Роулінг , Бестселлер | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]