Дорогами життя Любові Василів-Базюк - 11 Вересня 2015 - Порадник читача
Головна » 2015 » Вересень » 11 » Дорогами життя Любові Василів-Базюк
14:55
Дорогами життя Любові Василів-Базюк

Незнані дороги на безмежній ниві
все моє життя ведуть до волі, свободи, в Україну
Л. Василів-Базюк

«Життя прожити – не поле перейти», – говорить народна мудрість. «Так!» – стверджує своєю книгою спогадів «Дороги життя» Любов Базюк. В своїй новій праці авторка розкриває окремі сторінки автобіографії. Розповідає про свою родину, власне непросте життя – дитинство на Волині, Друга світова війна, вимушений виїзд за кордон, пошуки місця проживання на чужій землі… Розповідає про те, що вплинуло на її характер та як формувалися її релігійні та політичні погляди. Всі випробування роблять авторку сильнішою. За жодних обставин вона не втрачає віри в те, що колись повернеться на рідну землю – в нову Україну: самостійну, сильну.
Авторка – волинянка, її батько о. Йосип Василів – волинянин з Холмщини, відвічної частини історичної Волині, матері-України, тому в своїх спогадах вона так багато місця й уваги приділяє своїй малій батьківщині. Видерта, Камінь-Каширський, Ковель, Дубно, Рівне – саме з них розпочалися свідомі дороги її життя, яких вона подолала десятки тисяч кілометрів, а подолавши, сьогодні принесла свої спогади.
Спогади, вміщені у книзі – новий важливий внесок авторки до волинезнавчої скарбниці. У них вдумливий читач, науковець чи дослідник знайде не лише достовірно відтворені історичні події, факти, явища, а й об’єктивну їх оцінку. Вони залишаться важливим історичним джерелом для всіх тих, хто любить, вивчає й свято оберігає історію рідного краю, горить непогасним вогнем любові до нашого минулого, без знання якого не може бути щасливого сьогодення і майбутнього.

Василів-Базюк Л. Й. Дороги життя : історичний роман / Л. Й. Василів-Базюк. – Чернівці : Букрек, 2015. – 832 с.


Підготувала Л. Малишева

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 231 | Додав: Bibliograf | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]