Для тих, хто захоплюється Толкієном - 6 Січня 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Січень » 6 » Для тих, хто захоплюється Толкієном
15:09
Для тих, хто захоплюється Толкієном

Коли мова заходить про літературу загалом і фентезі зокрема, серед імен, які виникають в пам'яті, одним з перших буде англійський письменник Джон Рональд Руел Толкієн . Джон Толкієн — видатний англійський літератор, філолог-медієвіст, класик світової літератури ХХ століття та один із фундаторів жанрового різновиду фантастики – фентезі, всесвітню славу якому приніс роман «Володар Кілець» і казкова повість "Гоббіт, або Туди й назад". Першим опублікованим твором стала повість «Гоббіт, або Туди і назад» («The Hobbit, or There and Back Again», 1937). Книжка мала приголомшливий успіх. Продовжуючи тему гоббітів, автор розпочав роботу над створенням роману «Володар Кілець» («The Lord of the Rings»). Проте праця над текстом просувалася повільно і розтяглася на 17 років. Через дорожнечу паперу було неможливо опублікувати твір одним томом, і видавництво «Аллен та Анвін» з дозволу автора розділили текст на три томи: «Братство Кілець» («The Fellowship of the Ring»), «Дві фортеці» («The Two Towers»), «Повернення короля» («The Return of the King»). Успіх «Володаря Кілець» був неймовірним. Книга здобула популярність не лише в Англії, а й далеко за її межами, була перекладена багатьма мовами світу.
Перша частина трилогії - «Братство Кілець». Над світом Середзем’я нависла смертельна небезпека. Повелитель сил Тьми Саурон має намір заволодіти магічним талісманом — Перснем Влади, щоб всі вільні народи загинули або потрапили у рабство. Так судилося, що Хранителем цього Персня стає гоббіт Фродо — мирний житель тихої Гобітанії. Він разом з трьома друзями гоббітами вирушає у небезпечну подорож, у фіналі якої Добро перемагає Зло.

Друга частина - "Дві фортеці” є продовженням епічного походу Фродо Беггінса (Елайджа Вуд), що повинен знищити Перстень Влади, який зберігає силу Чорного Володаря Саурона. Братерство Персня розпалося, і в той час, як Фродо і Сем за допомогою несподіваного і небезпечного союзника пробираються до Мордору, їхні друзі, пройшовши через багато небезпек і пригод, вступають у вирішальний бій з магом-зрадником Саруманом…
"Повернення Короля”- заключна частина трилогії . Повелитель сил Тьми Саурон направляє свої незліченні раті під стіни Мінас-тіріта - фортеці Останньої Надії. Він передчуває близьку перемогу, але саме це і заважає йому відмітити дві крихітні фігурки – хоббітов, що наближаються до Фатальної Гори, де їм належить знищити Кільце Всевладдя. Чи посміхнеться їм щастя?..
2001 року в світ вийшов довгоочікуваний фільм Пітера Джексона «Володар перснів». Значний вплив на це кіно мав анімаційний фільм «Володар перснів» (1978) Ральфа Бакши.
Екранізація Пітера Джексона вдалася на славу. Фільм завоював чотири премії Оскар, шістдесят різних нагород і вісімдесят одну номінацію. Неймовірний успіх для фільму такого жанру!
Запрошуємо бажаючих перечитати трилогію англійською мовою до відділу обслуговування документами іноземними мовами.



Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 281 | Додав: black | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]