Головна » 2018 » Грудень » 3 » Диво-мости світу
10:43
Диво-мости світу

Цікаву інформацію про найкрасивіші та найдовші мости у світі зібрали автори і опублікували у часописі «Будівництво України».

Першаков В. Найбільші та найкрасивіші мости світу та транспортні розв’язки / В. Першаков, А. Бєлятинський, К. Лисницька, І. Попович // Будівництво України. – 2016. - № 3. – С. 9-13 .

У світі існує величезна кількість мостів різної довжини, форми і призначення. Плануючи спорудження мостів, сучасні архітектори та інженери ставлять перед собою лише одну мету: відстані повинні здаватися меншими, а час перебування в дорозі коротшим.

Шістнадцять див архітектури і людського розуму, мости що з’єднують береги річок, країни та навіть материки представлені на фото. Серед них: найдовший автомобільний міст – Ханчжоу в Китаї довжиною 36 км , міст-тунель, який не має аналогів у світі, він з’єднує столицю Данії Копенгаген зі шведським містом Мальме, Босфорський міст між Європою та Азією, найдовший підвісний міст у світі – японський Перлинний міст, дивовижний міст Тисячоліття (Гейтсхед Міленіум) в Англії – єдиний поворотний міст,при проходженні суден він повертається на 40 градусів та інші.

Ознайомитись із цими дивами світу можна у відділі виробничої літератури (третій поверх).

Раїса Гірак

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 159 | Додав: texnik | Теги: архітектура мостів , дива світу , мости | Рейтинг: 4.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]