Дина Рубина. "Люди воздуха" - 7 Серпня 2012 - Порадник читача
Головна » 2012 » Серпень » 7 » Дина Рубина. "Люди воздуха"
10:48
Дина Рубина. "Люди воздуха"
На перший погляд сюжети романів трилогії Діни Рубіної ні в чому не перетинаються. Це різні теми, різні історії, різні герої. І все ж у міру просування до фіналу останнього роману основний задум автора несподівано спалахує в деталях, втілюється в більш явні образи. І тоді виявляється внутрішня схожість героїв.
Роман «Почерк Леонардо» -  відверто фантастичний. Бездітна родина інтелігентів, де дружина - викладач історії музики, а чоловік - лікар, всиновлюють дівчинку. Дитина після смерті матері відмовляється їсти. Взагалі. Після неймовірних зусиль нерідні батьки повертають дівчинку Аню до нормального життя, але помічають за нею деякі дивацтва.
З головним героєм роману Діни Рубіної «Біла голубка Кордови» мистецтвознавцем, експертом і майстром підробок шедеврів живопису Захаром Кордовіним читач знайомиться під час чергової афери з підробленим шедевром. Воістину, жодна людина на землі не здатна сказати - хто він: геній підробки, закоханий в живопис, чи фальсифікатор з душею справжнього художника, а можливо шляхетний авантюрист. Трагічна і авантюрна доля Захара Кордовіна вибудовує сюжет його життя в стилі трилера.
Захоплюючий і одночасно майже готичний роман ”Синдром петрушки” -  з'єднує воєдино полюса історії та мистецтва; сімейний детектив і психологічну драму.  Цей твір розповідає про непрості взаємовідносини людей і ляльок. Автор зуміла зробити практично неможливе і об'єднала в одній повісті готичний роман про лялькаря і ляльок з сімейним детективом і психологічною драмою. Дії, що відбуваються на сторінках книги з перших рядків  настільки заплутані, що читач не відразу зрозуміє хто ким керує, лялькар лялькою чи навпаки, може  вони вже просто сплелися в одне ціле. Майстерність літературного «живопису» Рубіної, як завжди - на висоті: немов їси скибками запашне, смачне повітря і задихаєшся від насолоди.



Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 510 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 1
1
Kewl you should come up with that. Exneellct!


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]