Головна » 2014 » Листопад » 26 » ДИКИЙ МАНГАЛ
11:32
ДИКИЙ МАНГАЛ

Останнім часом в Україні почало розвиватися вольєрне мисливське господарство. Одним із найпопулярніших вольєрних звірів є дикий кабан. Однак існують певні труднощі під час розведення та полювання на дикого вепра у вольєрі . В Україні майже півмільйона мисливців, і активний відпочинок на природі користується популярністю. Полювання на копитних, а саме на дикого кабана – одне з найпопулярніших. Та вистежити і добути вепра не так просто, тому що місця, де він водиться, досить складні для вистежування, до того ж поголів’я кабанів в Україні не таке вже й велике, як у Європі, але вихід є … Мисливці-початківці не ризикують виходити проти такого агресивного звіра. Щоб подолати проблему розведення та полювання, для популяризації цього виду мисливства було виведено нову породу свиней МАНГАЛ. Цю породу свиней виведено шляхом схрещування дикого західноєвропейського кабана з карпатською мангалицею, які виявилися зовсім невибагливими тваринами. Зовні вони схожі на дику свиню, проте мають масивніший й атлетичні ший тулуб, а також швидко ростуть. Мангал доволі масивна тварина, маса якої понад 300 кг. Про вирощування, розведення та полювання на мангалів детальніше дізнатись можна прочитавши статтю Коломійця В. Дикий мангал / В. Коломієць // Лісовий та мисливський журнал. – 2013. – № 5. – С. 29 та переглянувши інтернет-ресурси:

http://ecoproducti.com.ua/dlya-okhoty.html – Свиньи мангалы для охоты вместо дикого кабана;

http://usnasuperbio.com.ua/page/rozvedennja-svynej-porody-mangal-ne-vymagaje-skladnyh-umov-utrymannja Розведення свиней породи мангал не вимагає складних умов утримання;

http://svinka.at.ua/index/mangaly/0-4 – Наше хозяйство – Мангалы;

http://mangalicahru.nethouse.ua/page/23319 Детальний опис породи Мангал;

http://fermer.ru/forum/archived/61107 – Порода свиней «мангал»;

https://www.youtube.com/watch?v=59ylml5C9uo – Разведение свиней породы мангал;

http://mangal.24magaz.in.ua/ – свині породи мангал;

http://agro-ukraine.com/ru/trade/m-138774/porosyata-porody-mangal-mangalitsa-dikij/ – Поросята породы мангал, мангалица.

Марія Новікова

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 952 | Додав: texnik | Теги: Дикий кабан , Мангал | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]