Головна » 2019 » Лютий » 18 » Діагностика, паспортизація та відновлення будівель та споруд
10:23
Діагностика, паспортизація та відновлення будівель та споруд

Соціальний і економічний розвиток суспільства залежить від наявності сучасної системи господарювання та її удосконалення. Одним із вирішальних чинників є якість технічної експлуатації основних фондів. До яких належить будівлі і інженерні споруди.

Штучні будівельні об’єкти зведені людиною для забезпечення існування і своєї діяльності, називають спорудами . За своїми функціональними призначеннями споруди поділяють на будівлі, які призначені для того чи іншого виду людської діяльності та інженерні споруд, які мають спеціальні призначення.

У підручнику Бабич Є.М. Діагностик, паспортизація та відновлення будівельних інженерних споруд: підручник / Є. М. Бабич, В. В. Караван, В. Є. Бабич. – Рівне: Волинські обереги, 2018. – 176 с. , розглянуто основні питання діагностики, паспортизації, підсилення і відновлення будівель та інженерних споруд. Зокрема, задачі та етапи обстеження, дефекти і пошкодження, оцінка технічного стану конструкцій та будівель і споруд в цілому, їх паспортизація. Подано конструктивні рішення по підсиленню та відновленню основ і фундаментів, залізобетонних, кам’яних та армокам’яних, металевих і дерев’яних конструкцій будівель та інженерних споруд.

Дане видання буде корисним для фахівців будівельного напрямку.

Наталія Литвиненко

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 118 | Додав: texnik | Теги: паспортизація , інженерні споруди , будівлі , діагностика | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]