Головна » 2017 » Червень » 19 » Девід Б. Йоффі та Майкл А. Кусумано. Стратегії геніїв. П’ять найважливіших уроків від Білла Гейтса, Енді Гроува та Стіва Джобса.
17:05
Девід Б. Йоффі та Майкл А. Кусумано. Стратегії геніїв. П’ять найважливіших уроків від Білла Гейтса, Енді Гроува та Стіва Джобса.

Девід Б. Йоффі та Майкл А. Кусумано. Стратегії геніїв. П’ять найважливіших уроків від Білла Гейтса, Енді Гроува та Стіва Джобса.

Як стають видатними стратегами? Ґейтс, Ґроув і Джобс були першими «бізнес-зірками» в сучасному світі технологій. Аналізуючи їхній тридцятирічний досвід управління компаніями сукупною вартістю в 1,5 трильйона доларів — Microsoft, Intel та Apple — автори цієї книжки сформулювали п’ять основних правил, що виявилися спільними в їхньому стратегічному плануванні та дозволили випередити конкурентів, які цими принципами нехтували. Саме ці правила допомогли стільниковому телефону iPhone далеко посунути індустріальних гігантів Nokia та BlackBerry, крихітній компанії Microsoft із Сіетла взяти гору над своїм головним замовником — на той час найдорожчою у світі компанією IBM, а майже збанкрутілій фірмі Intel здолати японців, корейців та європейців у боротьбі за світове лідерство в новій революційній технології — виробництві мікропроцесорів.

Девід Б. Йоффі та Майкл А. Кусумано мали можливість зблизька спостерігати за діяльністю Microsoft, Intel і Apple й вивели своєрідну формулу успішної стратегії - п'ять правил, дотримання яких дозволили Гейтсу, Гроуву та Джобсу на довгий час стати беззаперечними лідерами у своїй галузі. На їх прикладі автори довели, що мистецтву стратегії можна навчитися. У книзі докладно й доступно висвітлено кожне правило, детально проаналізовані рішення, які визначали долю компаній, а також розглянуті серйозні помилки, яких припустилися на своїх посадах генеральні директори Microsoft, Intel і Apple.

Девід Б. Йоффі та Майкл А. Кусумано адресували свою книгу керівникам старшої ланки та підприємцям не тільки у сфері хай-теку, а й у будь-якій іншій галузі. На їх переконання, уроки від Гейтса, Гроува та Джобса допоможуть уникнути помилок і здобути перемогу в запеклій конкурентній боротьбі усім, хто готовий вчитися й скористатися досвідом найуспішніших стратегів у світі бізнесу.Ця книжка — путівник найкращими сторінками досвіду стратегічного планування, управління та практичної діяльності, який дозволить будь-кому стати ефективним стратегом, як Ґейтс, Ґроув чи Джобс.

І. Петрук

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 19 | Додав: читалка | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]