Головна » 2018 » Жовтень » 17 » Дебора Леві "Гаряче молоко"
11:09
Дебора Леві "Гаряче молоко"

Дебора Леві — британськ а письменниця, поетеса та драматург. Вона активний член Королівського шекспірівського товариства. «Гаряче молоко» — її роман, присвячений неосяжній психологічний темі стосунків доньки і матері.

Роман увійшов до фіналу Букерівської премії 2016 року .

«Гаряче молоко» – це про матір і дочку, тут молоко одразу відсилає до думок про материнське молоко, звісно, але це не про немовлят, а про дорослу дочку, так що не все тут “дитяче”.

Отож, перед нами дочка Софія і її мати Роуз. Вони прибули в Іспанію до загадкового доктора Гомеса, на якого вони покладають останні надії на зцілення, бо у Роуз якась дивна хвороба з ногами, через що вона повністю залежить від своєї доньки, чи скоріше, через що донька залежить від матері, а ще точніше, вони обоє залежать одна від одної настільки, що життя здається не дуже стерпне для обох. Вони майже не спілкуються, взагалі, при тому що дуже багато часу проводять удвох. А нащо говорити, коли все, що хочеться сказати, видається таким важким, що краще вже помовчати? Хто тут виконує які ролі? Хто насправді дорослий, а хто дитина?

Це розповідь-сон, яка настільки зачаровує, що читання відбувається, немов під закляттям. Дійти до кінця — як натрапити на скельце на пляжі, на сферу, в яку можна зазирнути, наче в скляне око, і тримати в секреті, щоб знову й знову дивитися крізь неї.

Наталія Васюк

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 165 | Додав: читалка | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]