David Sedaris "Nacked" = Дейвід Седаріс Голий - 10 Листопада 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Листопад » 10 » David Sedaris "Nacked" = Дейвід Седаріс Голий
17:02
David Sedaris "Nacked" = Дейвід Седаріс Голий

Ласкаво просимо до веселого, дивного, елегантного світу Девіда Седаріса. Роман-есе «Голий» =Naked, опублікований в 1997 році, являє собою збірник есе американського гумориста Девіда Седаріса. Книга дає детальний  рельєф життєпису автора, починаючи від його незвичайного виховання в передмісті Ролі, Північна Кароліна,  до його пиятики і вживання наркотиків в студентські роки, і мрії про те, щоб, як Джек Керуак (Kerouacian - канадський автор, літературний бунтар) залишитися таким і в дорослому житті. В одному з чисельних епізодів Седаріс розповідає у властивій йому манері, як зусиллями матері вдається виліковувати безперспективно хворого на нервовий тик її молодшого сина, на велику втіху його вчителів.  Мати застосовувала парадоксальні шляхи - лизання вимикачів і цілування газети.  В есе «Попіл» розповідає про шлюб сестри з чорногуморним нашаруванням теми смерті матері. Завершальне есе дало назву всій книзі, де він описує свій візит до нудистів.

Книга стала бестселером і була відзначена за дотепність, опис формування його унікального світогляду, чорний гумор і зневажливий відбір трагічних подій. Це стосується  в тому числі смерті матері Седаріса. Перед публікацією декілька есе були начитані автором на Громадському радіо Міжнародної програми «This American Life». В 1998 році автора нагороджено щорічною премією Ренді Шілтс.   За версією літературних критиків, Девід Седаріс - один з найщиріших авторів американської літературі. Англомовну версію можна прочитати у відділі обслуговування документами іноземними мовами.

Панчук Тетяна

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 236 | Додав: black | Теги: чорний гумор , американська література , роман-есе | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]