Головна » 2016 » Жовтень » 4 » Дара Корній. Щоденник Мавки
10:12
Дара Корній. Щоденник Мавки

І знову чарівний роман від Дари Корній. Цього рази героями стануть Мавка, Чугайстри і... Мамай. Проте це не міфічні створіння, а звичайні люди, які шукають свій шлях у житті та борються за своє щастя.
За жанром це жіночий роман, але дуже вдало поєднаний з фантастичними елементами і філософськими вставками.

Скажу відверто, спочатку ця книжка не справила на мене враження, мені огидно було читати, коли чоловік Магдалени, Роман, ображав дружину і проводив паралелі між нею і коханкою. Огидно читати таке, але далі сюжет мене затягнув. Цікаво написаний роман з вкрапленням історичного й магічного світу Мавки, яке описувала ще Леся Українка в своїй «Лісовій пісні», авторка згадує деякі уривки з прадавньої української літератури.

Паралельно з розвитком подій у житті героїв, які йдуть один до одного півстоліття, ми читаємо Щоденник, який веде героїня, відчуваючи себе Мавкою. Ми прочитаємо 11 вставлених оповідань фольклорного походження, які можуть існувати самостійно і послужити гарними притчами ще й у вихованні наших дітей. Все це створює канву розповіді, від якої не можна відірватися, поки не дочитаєш останній рядок.

В.Бендюг

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 408 | Додав: читалка | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]