Цікаві факти про Японію - 30 Листопада 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Листопад » 30 » Цікаві факти про Японію
12:55
Цікаві факти про Японію

Кисіль К. На магазинах висять оголошення : «Зачиняйте двері, бо заходять олені» / К. Кисіль // Країна. – 2014. - № 44. - 13 листоп. – С. 46 - 49.

Туристичний сезон в Японії триває восени й навесні. Якщо поїхати влітку, можна піднятися на гору Фудзіяма. На ній відкритий доступ туристам лише два місяці на рік. Це найвища гора в Японії, заввишки 3 776 метрів. Туди варто йти заради світанку. Сонце в Японії сходить найшвидше у світі. На підйом бажано виділити два дніє За один важко все осягнути. Кемпінгу на Фудзіямі немає. Йдеш вузькою стежкою, з одного боку урвище, з другого – скеля. Усе безпечно. В місцях обривів стоять регулювальники.
На острові Міядзіма – дуже багато оленів. Підходять на вулиці та їдять із рук. В Японії це – священна тварина. Вони трохи агресивні. Люблять папір. Можуть вихопити з рук і дуже швидко пожувати. Гіди попереджують, що треба ховати паспорти. На магазинах висять оголошення : «Зачиняйте двері, бо заходять олені!». Ворота Іцукусіма вважають найбільш фотографованою пам’яткою Японії. Це дві колони з перегородкою на воді. За віруваннями японців, ворота розділяють світ людей і богів. Музей миру в Хіросімі присвячений наслідкам вибуху атомної бомби, яку скинули на місто 1945 року американці. Один з експонатів – макет міста до катастрофи, а поряд – пласка площа. Є багато фотографій. Показують язик людини, деформований від радіації. Тиша в музеї ідеальна. Далі про цей музей і про інші найцікавіші місця Японії можна дізнатися в журналі «Країна» № 44 за 2014 р.

Підготувала провідний бібліограф Н. А. Юшкова

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 272 | Додав: Bibliograf | Теги: країнознавство , Японія , Міядзіма , музей миру , туризм | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]