11:24
ЧУФА АБО ЗЕМЛЯНИЙ МИГДАЛЬ
|
|
Чуфа
належить до родини осокових. Батьківщина цієї перспективної рослини – Середземномор’я й Північна Африка. У наш час у промислових масштабах чуфу розводять у країнах Середземномор’я. Найбільшими фахівцями щодо нього є іспанці, які добувають із горішків (бульбочок) чуфи дуже корисну рослинну олію і вважають її харчовим продуктом майбутнього
. Для людини дуже важливо, що до складу рослинних жирів входять незамінні жирні кислоти, яких у продуктах тваринного походження недостатньо. Крім олії, горіхи чуфи містять велику кількість білка, вітаміни Е і С, макро- й мікроелементи – магній, кальцій, фосфор, залізо, калій.
У деяких країнах у процесі виробництва кондитерських виробів земляний горіх додають у цукерки, торти, шоколад, какао, з нього виготовляють халву.
Марія Новікова |
|
|
Всього коментарів: 0 | |
|
|